Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk göğsü yapmak için gerekli malzemeler:
- yarım adet tavuk göğsü 24;
- 3 yemek kaşığı pirinç unu 4;
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası 4;
- 5 su bardağı süt 4;
- 1 adet damla sakızı 4;
- 6 yemek kaşığı toz şeker 4;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 4.
Yapılışı:
- Tavuk göğsünü ince parçalar haline getirin ve üzerini biraz geçecek kadar su ekleyerek haşlayın 4.
- Haşlanan tavuk göğsünü çatal yardımı ile tel tel ayırın 4.
- Kevgire alarak su altında yıkayın 4.
- Ayırdığınız tavuk göğsünün üzerine bir miktar daha su ekleyin ve kokusunun çıkması için bekletin 4.
- Tavuk kokusu çıktığında etlerin suyunu sıkın ve süzün 4.
- Geniş bir tencere içerisine soğuk sütü ve tavukları ekleyerek 10 dakika kadar kaynatın 4.
- Pirinç unu ve mısır nişastasını ayrı bir kaba alın ve kaynayan süt ile kıvamını açın 4.
- Nişastalı karışımı da tencereye ekleyerek çırpıcı ile karıştırın 4.
- Tencerenin içerisine damla sakızı ve toz şekeri ilave ederek karıştırmaya devam edin 4.
- Tahta kaşık yardımıyla sakızı eritin ve karışımı döve döve pişirin 4.
- Tavuk göğsü macun kıvamına geldiğinde küçük bir parça tereyağı ekleyin ve kendi sıcaklığında eritin 4.
- Tamamen pişen tavuk göğsünü kaselere veya borcama dökün 4.
- Buzdolabında soğutun 4.
Servis önerisi:
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: