Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk göğsü yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 litre süt 14;
- 1 su bardağı pirinç unu 1;
- 1 su bardağı toz şeker 1;
- 1 paket vanilya 1;
- 1 adet tavuk göğsü 1.
Yapılışı:
- Tavuk göğsünü haşlayın ve didikleyin 1.
- Didiklediğiniz tavuk göğsünü soğuk suyun içine alın ve ara ara suyu değiştirerek 2-3 saat bekletin 1.
- Bir tencereye süt, pirinç unu, toz şeker ve vanilyayı alıp karıştırın ve ateşin üzerine alın 1.
- Sürekli karıştırarak ara ara tavuk göğsünden ekleyip, muhallebi kıvamına getirin 1.
- Tahta kaşıkla döverek 10-15 dakika sakız gibi oluncaya kadar pişirin 1.
- Bir borcama alıp önce oda sıcaklığında sonra buzdolabında soğutun 1.
Alternatif bir tarif olarak, yalancı tavuk göğsü yapmak için de aşağıdaki malzemeler kullanılabilir:
- 1 lt süt 2;
- 1 su bardağı un 2;
- 2 yemek kaşığı nişasta 2;
- 3/4 su bardağı şeker 2;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 2;
- 2 paket vanilya 2.
Hazırlanışı:
- Sütü bir tencereye alıp un, şeker ve nişastayı ekleyip iyice çırpın 2.
- Tencereyi ateşe alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin 2.
- Ateşten alıp tereyağı ve vanilyaları ekleyin ve karıştırın 2.
- 22*34 ölçülerinde bir tepsiyi ıslatıp tavuk göğsünü tepsiye dökün 2.
- Oda sıcaklığında soğumasını bekleyin 2.
- Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp 1 saat dinlendirin 2.
- Dilimleyerek servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: