Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında en güzel tavuk pişirmek için aşağıdaki tarifler değerlendirilebilir:
- Fırında Bütün Tavuk: Fırın poşetinde, bol sebzeli ve yoğurtlu sosla pişirilebilir 4. Tavuğun üzeri daha çıtır olsun istenirse, son 10 dakika poşet kesilerek açık pişirilebilir 4.
- Fırında Tavuk But: Yoğurt, salça ve baharatlarla hazırlanan sosla marine edilip 180-200 derecede yaklaşık 1 saat pişirilebilir 2.
- Fırında Çıtır Tavuk: Ekmek kırıntısı veya galeta unu ile kaplanıp, 180 derece fanlı fırında 15 dakika pişirildikten sonra ters çevrilerek bir 10-15 dakika daha kontrollü olarak pişirilebilir 3.
- Fırında Soslu Tavuk: Yoğurt, zeytinyağı, salça ve baharatlarla hazırlanan sosla marine edilip, 190 derecede yaklaşık 45 dakika pişirilebilir 5.
Fırın pişirme süresi, fırından fırına değişebileceği için kontrollü pişirmek önemlidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: