Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk pişirme derecesi, kullanılan pişirme yöntemine ve tavuğun bölümüne göre değişiklik gösterir:
- Fırında pişirme: Ev fırınlarında 180-220 derece aralığında, alt-üst rezistans ve fan açık şekilde kullanılır 2. Bütün tavuk pişirilirse, tavuğun büyüklüğüne göre bu derece 150 dereceye kadar düşürülebilir 2.
- Tavada pişirme (soteleme): Orta ateş kullanılmalıdır 2.
- Haşlama: Başlangıçta orta ateş, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateş kullanılmalıdır 2.
- Kızartma: Kullanılacak yağ 180-200 derece aralığında olmalıdır 2.
Tüm tavuk bölümleri pişirilirken, iç sıcaklığının 82 derece olması gerekir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: