Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında tavuğun daha yumuşak pişmesi için bazı öneriler:
- Marine işlemi: Tavuk, sos ile marine edilerek bir süre buzdolabında bekletildiğinde daha yumuşak olur 24. Marine için yoğurt, zeytinyağı, sirke, sarımsak ve baharatlar kullanılabilir 24.
- Pişirme sıcaklığı: Ev fırınlarında 180-220 °C derece aralığında, alt-üst rezistans ve fan açık şekilde pişirme yapılabilir 3. Bütün tavuk pişiriliyorsa, tavuğun büyüklüğüne göre bu derece 150 °C dereceye düşürülebilir 3.
- Pişirme süresi: Tavuk parçalarının kalınlığına göre pişirme süresi değişir 5. Tavuk göğsünün pişip pişmediğini kontrol etmek için en kalın kısmına bir et termometresi yerleştirilebilir; tavuk 71 °C dereceye ulaştığında pişmiş demektir 5.
- Tepsinin yağlanması: Tavuğun tepsiye yapışmaması için tepsi yüzeyine biraz zeytinyağı sürülebilir 5.
Bu öneriler, tavuğun fırında daha yumuşak pişmesine yardımcı olabilir. Ancak pişirme koşulları, kullanılan ekipmana ve tavuğun bölümüne göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: