Buradasın
Tavuk panenin yumuşak olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk panenin yumuşak olması için şu adımlar izlenebilir:
- Tavuk etini marine etmek: Tavuğu yoğurt, süt ve baharatlarla marine etmek, hem lezzet katar hem de etin yumuşak kalmasına yardımcı olur 14. En az 30 dakika, mümkünse 2-3 saat bekletilmelidir 1.
- Pişirme öncesi bekletme: Tavuk etlerini pane harcına bulamadan önce buzdolabında 2 saat marine etmek, piştikten sonra etin yumuşak olmasını sağlar 4.
- Yağ sıcaklığı: Yağın yeterince kızgın olması (yaklaşık 170-180°C) önemlidir 14. Az kızgın yağda kızartılırsa tavuk fazla yağ çeker ve yumuşar; çok kızgın olursa dışı yanar, içi çiğ kalabilir 1.
- Azar azar kızartma: Tavaya çok fazla tavuk koymak, yağın ısısının düşmesine ve çıtırlığın azalmasına neden olur 1. Azar azar kızartmak gerekir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: