Buradasın
Tavuk göğsünün püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk göğsünün püf noktaları şunlardır:
- Deri Çıkarılmamalıdır: Tavuk göğsünün derisi, nemli kalmasını sağlar ve kurumasını engeller 1.
- Marinasyon: Tavuk göğsünü pişirmeden önce yoğurt, kefir veya süt gibi süt ürünleri ile marine etmek, etin yumuşamasını ve lezzetlenmesini sağlar 14.
- Dövme: Tavuk göğsünü kesme tahtası üzerinde streç film arasına yerleştirip tokmak yardımıyla dövmek, eşit kalınlığa gelmesini ve daha yumuşak pişmesini sağlar 1.
- Yağ Kullanımı: Tavada pişirirken az da olsa yağ eklemek, tavuğun kurumasını önler 1.
- Pişirme Isısı: Yüksek ısıda pişirmek, tavuğun dış yüzeyinin hızlı pişip kurumasına neden olabilir. Orta ateşte pişirmek daha uygundur 14.
- Dinlendirme: Pişirdikten sonra tavuğu 10 dakika dinlendirmek, suyunun içeride kalmasını sağlar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: