Buradasın
Tatlı hamur kızartması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tatlı hamur kızartması yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 adet yumurta 13;
- yarım çay bardağı toz şeker 1;
- 1 çay bardağı yoğurt 1;
- yarım çay bardağından az sıvı yağ 1;
- 4 çay bardağından biraz fazla un 1;
- 1 paket kabartma tozu 13;
- 1 adet vanilya 1;
- kızartmak için sıvı yağ 1.
Yapılışı:
- Yumurta ve şekeri mikserde köpürünceye kadar çırpın 1.
- Diğer malzemeleri ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur elde edin 13.
- Hamurun üzerini örtün ve 10 dakika dinlendirin 13.
- Merdane ile tabak büyüklüğünde açın ve istediğiniz şekilleri verin 1.
- Kızgın yağda kızartın ve kağıt havlu serilmiş tabağa alın 1.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri veya tarçın, hindistan cevizi serpin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: