Buradasın
Hamur kızartmasının püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hamur kızartmasının püf noktaları şunlardır:
- Hamurun Kıvamı: Hamurun çok sert veya çok sıvı olmaması gerekir 1. İdeal kıvamda bir hamur, kolayca açılabilir ve kızartıldığında güzel bir dokuya sahip olur 1.
- Yağın Isısı: Yağ yeterince ısındığında, hamur kızartmaları hemen kabarır ve kıtır kıtır olur 12. Eğer yağ soğuk olursa hamur fazla yağ çeker ve yumuşar 1.
- İç Harcın Su Oranı: İç harcı yaparken kullanılan malzemelerin su oranına dikkat edilmelidir 1. Özellikle patates gibi suyu fazla olan malzemeler kullanıldığında, harcın sulanmasını önlemek için fazla su eklenmemelidir 1.
- Dinlendirme: Hamuru yoğurduktan sonra üzerini nemli bir bezle kapatıp 15-20 dakika dinlendirmek, hamurun daha iyi açılmasını sağlar 1.
- Kızartma: Hamurları kızgın yağa atarak pişirmek, yağ çekmelerini engeller ve daha lezzetli olmalarını sağlar 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: