Buradasın
Hamur kızartmasının püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hamur kızartmasının püf noktaları:
- Hamurun kıvamı: Ele hafif yapışan, yumuşak bir hamur elde edilmelidir 5.
- Yağın sıcaklığı: Yağ yeterince kızgın olmalıdır; aksi takdirde hamur yağ çeker ve içi pişmez 5. Yağın kızgınlığını test etmek için minik bir parça hamur yağa atılabilir 5.
- Hamur kalınlığı: Hamur çok ince açılmamalıdır; aksi takdirde cips gibi olabilir 2.
- Pişirme: Hamur, tam olarak kabarmadan, hafif bir renk alana kadar pişirilmelidir 1.
- Dinlendirme: Hamur yoğurulduktan sonra bekletmeye gerek yoktur, doğrudan kızartılabilir 2. Ancak, bazı kullanıcılar hamuru bir süre dinlendirdiğinde daha iyi sonuçlar aldıklarını belirtmişlerdir 2.
- Şekil verme: Hamur, derin bir kapta her yeri sıvı yağın içerisinde olacak şekilde kızartılırsa kabarıklığı olumlu yönde etkilenir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: