Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bursa tahinli pidesinin meşhur olmasının bazı nedenleri:
- Hamurunun yumuşak ve kabarık olması 1. Bu, Bursa yöresinde yetişen buğdaylardan elde edilen özel bir un ile yapılmasından kaynaklanır 1.
- Tahin dolgusu 1. Bursa tahinli pidesinde kullanılan tahin, Bursa'da yetişen susam tohumlarından yapılır ve zengin, fındıksı bir tada sahiptir 1.
- Pişirme yöntemi 15. Pide, taş fırınlarda pişirilir, bu da ona hafif dumanlı bir tat ve gevrek, altın-kahverengi bir kabuk kazandırır 15.
- Sunumu 1. Tahinli pideler genellikle piramit şeklinde üst üste dizilerek servis edilir, bu da görsel açıdan çarpıcı bir sunum oluşturur 1.
- Osmanlı geleneği 23. Tahinli pide, Bursa mutfağında Osmanlı döneminden beri bilinen geleneksel bir hamur işidir 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: