En güzel tarator sosunun nasıl yapılacağına dair bazı tarifler şu şekildedir: Yemek.com'da yer alan tarif. Malzemeler: 3 dilim bayat ekmek içi; 1 çay bardağı ceviz içi; 2 yemek kaşığı zeytinyağı; 4 yemek kaşığı süzme yoğurt; yarım limonun suyu; 3 diş sarımsak; 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Sos için rondoya ekmek içlerini alıp iyice ufaltın. 2. Daha sonra ekmeklerin üzerine ceviz ve limon suyunu ekleyin. 3. Mayonezi, yoğurdu, zeytinyağını ve tuzu da ekleyip tamamen karışana kadar robottan geçirin. 4. Hazırladığınız sosu, 1 saat dolapta dinlendirin. Nefisyemektarifleri.com'da yer alan tarif. Malzemeler: 4-5 dilim bayat ekmek içi; 1 avuç ceviz içi; yarım limon; 3 diş sarımsak; 3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt; 1 yemek kaşığı mayonez; 1 tatlı kaşığı zeytinyağı; tuz. Yapılışı: 1. Bayat ekmekleri robotta çekip iyice ufalanmasını sağlayın. 2. Ardından diğer tüm malzemeleri robota ekleyip, tamamen karışana kadar çekin. 3. Birkaç saat dolapta dinlendirip, servis yapın. Lezzet.com.tr'de yer alan tarif. Malzemeler: 1 su bardağı yoğurt; 2-3 diş sarımsak (ezilmiş); 3 yemek kaşığı mayonez; 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı; 2 dilim bayat ekmek (ufalanmış veya rondodan geçirilmiş); yarım limonun suyu; tuz;