• Buradasın

    Tarator hangi malzemelerle yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Havuç tarator için gerekli malzemeler:
    • 2 büyük boy havuç (rendelenmiş) 12;
    • 5 yemek kaşığı yoğurt 13;
    • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt 13;
    • 1 diş ezilmiş sarımsak 13;
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (pişirmek için ve içine eklemek için) 13;
    • 6 adet ceviz içi 13;
    • 1 çay kaşığı tuz 13.
    İsteğe bağlı malzemeler:
    • kimyon, toz kırmızı biber 1;
    • taze baharatlar veya ince doğranmış maydanoz 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Cevizli tarator nasıl yapılır?

    Cevizli tarator yapmak için gerekli malzemeler: 2 yemek kaşığı domates salçası; 1 yemek kaşığı biber salçası; 1 avuç ceviz; yarım su bardağı zeytinyağı; 4 yemek kaşığı galeta unu; 3 diş sarımsak; 1 çay kaşığı kimyon; 1 çay kaşığı kuru nane; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Cevizleri mutfak robotunda toz haline gelene kadar çekin. 2. Tüm malzemeleri mutfak robotuna ekleyin ve püre haline gelene kadar çekin. 3. Karışımı bir servis tabağına alıp servis edin. Püf noktaları: Cevizli tarator hemen tüketilmeyecekse kavanoza konularak buzdolabında 15 gün muhafaza edilebilir. Baharat miktarları damak zevkine göre ayarlanabilir. Evde biber salçası yoksa sadece domates salçası kullanılabilir.

    Tarator sos hangi balıkla yenir?

    Tarator sos, özellikle beyaz etli balıklar ile birlikte tüketilir.

    Tarator sosu içinde ne var?

    Tarator sosunun bazı temel malzemeleri: bayat ekmek içi; ceviz içi; zeytinyağı; süzme yoğurt veya mayonez; taze sıkılmış limon suyu; rendelenmiş sarımsak; tuz. Farklı tariflerde ekstra malzemeler de kullanılabilir, örneğin ince kıyılmış kapari veya kornişon turşusu, dereotu veya maydanoz.

    Havuç Tarator hangi yöreye ait?

    Havuç tarator, Osmanlı mutfağına ait bir mezedir. Günümüzde ise tarator, toroto veya taratuar; bazı Balkan ülkelerinde ve Kıbrıs Adası'nda yapılan ve cacıktan esinlenmiş, ona benzeyen soğuk bir yemek olarak bilinir.

    Tarator sosu hangi yemeklere konur?

    Tarator sos, genellikle deniz ürünleri ve ara sıcaklar ile uyum sağlar. İşte tarator sos ile iyi giden bazı yemekler: Kalamar tava. Midye tava. Cips. Patates kroket. Peynirli sebzeli kroket. Çıtır kabak cipsi. Fırın mücver topları. Kızarmış karnabahar parçaları. Köfte lokmaları. Havuç cipsi. Ayrıca, tarator sos, peynirli sigara böreği gibi hamur işleri ile de iyi uyum sağlar.

    En güzel tarator sosu nasıl yapılır?

    En güzel tarator sosunun nasıl yapılacağına dair bazı tarifler şu şekildedir: Yemek.com'da yer alan tarif. Malzemeler: 3 dilim bayat ekmek içi; 1 çay bardağı ceviz içi; 2 yemek kaşığı zeytinyağı; 4 yemek kaşığı süzme yoğurt; yarım limonun suyu; 3 diş sarımsak; 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Sos için rondoya ekmek içlerini alıp iyice ufaltın. 2. Daha sonra ekmeklerin üzerine ceviz ve limon suyunu ekleyin. 3. Mayonezi, yoğurdu, zeytinyağını ve tuzu da ekleyip tamamen karışana kadar robottan geçirin. 4. Hazırladığınız sosu, 1 saat dolapta dinlendirin. Nefisyemektarifleri.com'da yer alan tarif. Malzemeler: 4-5 dilim bayat ekmek içi; 1 avuç ceviz içi; yarım limon; 3 diş sarımsak; 3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt; 1 yemek kaşığı mayonez; 1 tatlı kaşığı zeytinyağı; tuz. Yapılışı: 1. Bayat ekmekleri robotta çekip iyice ufalanmasını sağlayın. 2. Ardından diğer tüm malzemeleri robota ekleyip, tamamen karışana kadar çekin. 3. Birkaç saat dolapta dinlendirip, servis yapın. Lezzet.com.tr'de yer alan tarif. Malzemeler: 1 su bardağı yoğurt; 2-3 diş sarımsak (ezilmiş); 3 yemek kaşığı mayonez; 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı; 2 dilim bayat ekmek (ufalanmış veya rondodan geçirilmiş); yarım limonun suyu; tuz;

    Havuç tarator hangi yemeklerle yenir?

    Havuç tarator, genellikle ana yemeklerin yanında sunulan bir meze olarak tüketilir. Havuç tarator, tek başına da sağlıklı bir ara öğün olarak tüketilebilir.