• Buradasın

    Cevizli tarator nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Cevizli tarator yapmak için gerekli malzemeler:
    • 2 yemek kaşığı domates salçası 12;
    • 1 yemek kaşığı biber salçası 12;
    • 1 avuç ceviz 1;
    • yarım su bardağı zeytinyağı 12;
    • 4 yemek kaşığı galeta unu 1;
    • 3 diş sarımsak 12;
    • 1 çay kaşığı kimyon 12;
    • 1 çay kaşığı kuru nane 1;
    • 1 çay kaşığı karabiber 12;
    • 1 çay kaşığı tuz 12.
    Yapılışı:
    1. Cevizleri mutfak robotunda toz haline gelene kadar çekin 14.
    2. Tüm malzemeleri mutfak robotuna ekleyin ve püre haline gelene kadar çekin 14.
    3. Karışımı bir servis tabağına alıp servis edin 1.
    Püf noktaları:
    • Cevizli tarator hemen tüketilmeyecekse kavanoza konularak buzdolabında 15 gün muhafaza edilebilir 24.
    • Baharat miktarları damak zevkine göre ayarlanabilir 24.
    • Evde biber salçası yoksa sadece domates salçası kullanılabilir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    En güzel tarator sosu nasıl yapılır?

    En güzel tarator sosunun nasıl yapılacağına dair bazı tarifler şu şekildedir: Yemek.com'da yer alan tarif. Malzemeler: 3 dilim bayat ekmek içi; 1 çay bardağı ceviz içi; 2 yemek kaşığı zeytinyağı; 4 yemek kaşığı süzme yoğurt; yarım limonun suyu; 3 diş sarımsak; 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Sos için rondoya ekmek içlerini alıp iyice ufaltın. 2. Daha sonra ekmeklerin üzerine ceviz ve limon suyunu ekleyin. 3. Mayonezi, yoğurdu, zeytinyağını ve tuzu da ekleyip tamamen karışana kadar robottan geçirin. 4. Hazırladığınız sosu, 1 saat dolapta dinlendirin. Nefisyemektarifleri.com'da yer alan tarif. Malzemeler: 4-5 dilim bayat ekmek içi; 1 avuç ceviz içi; yarım limon; 3 diş sarımsak; 3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt; 1 yemek kaşığı mayonez; 1 tatlı kaşığı zeytinyağı; tuz. Yapılışı: 1. Bayat ekmekleri robotta çekip iyice ufalanmasını sağlayın. 2. Ardından diğer tüm malzemeleri robota ekleyip, tamamen karışana kadar çekin. 3. Birkaç saat dolapta dinlendirip, servis yapın. Lezzet.com.tr'de yer alan tarif. Malzemeler: 1 su bardağı yoğurt; 2-3 diş sarımsak (ezilmiş); 3 yemek kaşığı mayonez; 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı; 2 dilim bayat ekmek (ufalanmış veya rondodan geçirilmiş); yarım limonun suyu; tuz;

    Tarator hangi yemeklerle yenir?

    Tarator, genellikle et, tavuk ve balık yemekleri ile uyumludur. Ayrıca, kuru baklagiller, pilav, dolma, sarma, kısır, fırında biber dolması ve patates püresi gibi yemeklerle de iyi gider. Tarator, tek başına da sağlıklı bir ara öğün olarak tüketilebilir.
    A rustic wooden table in a Turkish kitchen holds fresh ingredients for tarator: a bowl of creamy yogurt, crushed walnuts, garlic cloves, olive oil in a small pitcher, vinegar, slices of bread, and a sprig of parsley.

    Tarator hangi malzemelerle yapılır?

    Havuç tarator için gerekli malzemeler: 2 büyük boy havuç (rendelenmiş); 5 yemek kaşığı yoğurt; 3 yemek kaşığı süzme yoğurt; 1 diş ezilmiş sarımsak; 2 yemek kaşığı zeytinyağı (pişirmek için ve içine eklemek için); 6 adet ceviz içi; 1 çay kaşığı tuz. İsteğe bağlı malzemeler: kimyon, toz kırmızı biber; taze baharatlar veya ince doğranmış maydanoz.