Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cevizli tarator yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı ceviz içi 1;
- 1 su bardağı zeytinyağı 1;
- 4 diş sarımsak 1;
- 3 dilim ekmek 1;
- 6 yemek kaşığı domates salçası 1;
- Yarım yemek kaşığı karabiber 1;
- Yarım yemek kaşığı kimyon 1;
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber 1;
- Yarım limonun suyu 1;
- Tuz 1.
Yapılışı:
- Cevizleri mutfak robotunda iri çekin 1.
- Ekmek içini mutfak robotunda çekip su ile nemlendirerek suyunu süzdürün 1.
- Sarımsakları ince kıyın 1.
- Salça, ekmek içi, ceviz ve sarımsağı bir kapta karıştırın 1.
- Baharatlar, zeytinyağı ve limon suyunu ilave edip iyice karıştırın 1.
- Servis tabağına alıp servis yapın 1.
Alternatif tarif:
Cevizli sebze tarator için malzemeler:
- 2 adet kabak 2;
- 2 adet havuç 2;
- 1 su bardağı süzme yoğurt 2;
- 1 su bardağı ceviz içi 2;
- 1 çay bardağı zeytinyağı 2;
- 3 diş sarımsak 2;
- Dereotu veya maydanoz 2.
Yapılışı:
- Havuç ve kabakları soyup rendeleyin 2.
- Zeytinyağının yarısını bir tavaya, yarısını da diğer tavaya alıp ısıtın 2.
- Ayrı ayrı hafif diri kalacak şekilde kavurun 2.
- Sebzeler soğurken, sarımsakları soyup ezin 2.
- Yoğurtları ve sarımsakları bir kaba alıp pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın 2.
- Cevizlerden 5-6 tanesini üzerini süslemek için ayırın 2. Kalanını bıçakla ince ince doğrayın 2.
- Çırpılmış sarmısaklı yoğurda soğuyan sebzeleri ekleyip karıştırın 2.
- Tuz ve dilerseniz pul biber ilave edin 2.
- Taratoru buzdolabına alıp en az 1-2 saat dinlendirin 2.
- Servis tabağına aldığınız sebze taratorun üzerine zeytinyağı gezdirip dereotu veya maydanoz ile süsleyerek soğuk servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: