• Buradasın

    Cevizli tarator nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Cevizli tarator yapımı için gerekli malzemeler:
    • 1 su bardağı ceviz içi 1;
    • 1 su bardağı zeytinyağı 1;
    • 4 diş sarımsak 1;
    • 3 dilim ekmek 1;
    • 6 yemek kaşığı domates salçası 1;
    • Yarım yemek kaşığı karabiber 1;
    • Yarım yemek kaşığı kimyon 1;
    • 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber 1;
    • Yarım limonun suyu 1;
    • Tuz 1.
    Yapılışı:
    1. Cevizleri mutfak robotunda iri çekin 1.
    2. Ekmek içini mutfak robotunda çekip su ile nemlendirerek suyunu süzdürün 1.
    3. Sarımsakları ince kıyın 1.
    4. Salça, ekmek içi, ceviz ve sarımsağı bir kapta karıştırın 1.
    5. Baharatlar, zeytinyağı ve limon suyunu ilave edip iyice karıştırın 1.
    6. Servis tabağına alıp servis yapın 1.
    Alternatif tarif:
    Cevizli sebze tarator için malzemeler:
    • 2 adet kabak 2;
    • 2 adet havuç 2;
    • 1 su bardağı süzme yoğurt 2;
    • 1 su bardağı ceviz içi 2;
    • 1 çay bardağı zeytinyağı 2;
    • 3 diş sarımsak 2;
    • Dereotu veya maydanoz 2.
    Yapılışı:
    1. Havuç ve kabakları soyup rendeleyin 2.
    2. Zeytinyağının yarısını bir tavaya, yarısını da diğer tavaya alıp ısıtın 2.
    3. Ayrı ayrı hafif diri kalacak şekilde kavurun 2.
    4. Sebzeler soğurken, sarımsakları soyup ezin 2.
    5. Yoğurtları ve sarımsakları bir kaba alıp pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın 2.
    6. Cevizlerden 5-6 tanesini üzerini süslemek için ayırın 2. Kalanını bıçakla ince ince doğrayın 2.
    7. Çırpılmış sarmısaklı yoğurda soğuyan sebzeleri ekleyip karıştırın 2.
    8. Tuz ve dilerseniz pul biber ilave edin 2.
    9. Taratoru buzdolabına alıp en az 1-2 saat dinlendirin 2.
    10. Servis tabağına aldığınız sebze taratorun üzerine zeytinyağı gezdirip dereotu veya maydanoz ile süsleyerek soğuk servis edin 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Tarator hangi yemeklerle yenir?

    Tarator sosu çeşitli yemeklerle birlikte tüketilebilir: 1. Kalamar Tava: Tarator, kalamar tava ile birlikte servis edilen klasik bir ikilidir. 2. Midye Tava: Midye tava ve tarator, balık sofralarının vazgeçilmez ikilisidir. 3. Cips: Tarator, cipslerin yanında dip sos olarak da tercih edilir. 4. Patates Kroket ve Köfte: Patates kroket ve köfteler, tarator sos ile lezzetli bir atıştırmalık haline gelir. 5. Sebzeli Kroket: Peynirli sebzeli kroket, tarator ile birlikte sunulabilir. Ayrıca, tarator sağlıklı bir meze olarak ızgara somon veya tavuk, kepekli ekmek, zeytinyağlı sebze yemekleri ve bol yeşillikli salatalarla da iyi gider.

    En güzel tarator sosu nasıl yapılır?

    En güzel tarator sosunu yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz: Malzemeler: 1 çay bardağı zeytinyağı; 1 çay bardağı çekilmiş çamfıstığı; 5 dilim bayat ekmek; 1 su bardağı süt; 4 diş sarımsak; Taze çekilmiş beyazbiber; Tuz. Yapılışı: 1. Sarımsakları temizleyip ezin. 2. Ekmeklerin kenarlarını kesip bir kasede sütle ıslatın. 3. İyice karıştırarak pütürsüz bir karışım elde edin. 4. Sürekli karıştırarak zeytinyağını ilave edin. 5. Sarımsak, çekilmiş çamfıstığı, tuz ve beyazbiberi ekleyip çırpmaya devam edin. 6. Dilerseniz üzerine kırmızı tozbiber serpip servis yapın. Ayrıca, yoğurtlu tarator sosu tarifi de mevcuttur: Malzemeler: 1 su bardağı yoğurt; 2 diş sarımsak (ezilmiş); 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi; 2 yemek kaşığı zeytinyağı; Yarım limonun suyu; Tuz (damak zevkinize göre). Yapılışı: 1. Bir karıştırma kabında yoğurdu ve ezilmiş sarımsağı iyice karıştırın. 2. Yoğurt-sarımsak karışımına dövülmüş ceviz içi, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyin. 3. Tüm malzemeler iyice karışana kadar karıştırın. 4. Tarator sosunuzu tuz ile tatlandırın. 5. Sosunuz hazır olduğunda, üzerini taze nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz (isteğe bağlı).

    Tarator hangi malzemelerle yapılır?

    Tarator yapmak için gerekli malzemeler şunlardır: 5 yemek kaşığı süzme yoğurt; 1 çay bardağı ceviz içi; 3 dilim ekmeğin içi (tost ekmeği dilimi boyutunda); 2 diş sarımsak; 1 yemek kaşığı sirke; 1 yemek kaşığı zeytinyağı; Tuz; Maydanoz (isteğe bağlı). Ayrıca, tarator tarifinde limon suyu ve mayonez gibi ek malzemeler de kullanılabilir.