• Buradasın

    Tarator sosu içinde ne var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Tarator sosunun bazı temel malzemeleri:
    • bayat ekmek içi 123;
    • ceviz içi 123;
    • zeytinyağı 123;
    • süzme yoğurt veya mayonez 123;
    • taze sıkılmış limon suyu 123;
    • rendelenmiş sarımsak 123;
    • tuz 123.
    Farklı tariflerde ekstra malzemeler de kullanılabilir, örneğin ince kıyılmış kapari veya kornişon turşusu, dereotu veya maydanoz 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Tarator meze hangi yöreye ait?

    Tarator, Osmanlı mutfağına ait bir çeşit mezedir. Günümüzde ise tarator, toroto veya taratuar; bazı Balkan ülkelerinde ve Kıbrıs Adası'nda yapılan ve cacıktan esinlenmiş, ona benzeyen soğuk yemek olarak bilinir.

    Tarator sosu hangi yemeklere konur?

    Tarator sos, genellikle deniz ürünleri ve ara sıcaklar ile uyum sağlar. İşte tarator sos ile iyi giden bazı yemekler: Kalamar tava. Midye tava. Cips. Patates kroket. Peynirli sebzeli kroket. Çıtır kabak cipsi. Fırın mücver topları. Kızarmış karnabahar parçaları. Köfte lokmaları. Havuç cipsi. Ayrıca, tarator sos, peynirli sigara böreği gibi hamur işleri ile de iyi uyum sağlar.

    En güzel tarator sosu nasıl yapılır?

    En güzel tarator sosunun nasıl yapılacağına dair bazı tarifler şu şekildedir: Yemek.com'da yer alan tarif. Malzemeler: 3 dilim bayat ekmek içi; 1 çay bardağı ceviz içi; 2 yemek kaşığı zeytinyağı; 4 yemek kaşığı süzme yoğurt; yarım limonun suyu; 3 diş sarımsak; 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Sos için rondoya ekmek içlerini alıp iyice ufaltın. 2. Daha sonra ekmeklerin üzerine ceviz ve limon suyunu ekleyin. 3. Mayonezi, yoğurdu, zeytinyağını ve tuzu da ekleyip tamamen karışana kadar robottan geçirin. 4. Hazırladığınız sosu, 1 saat dolapta dinlendirin. Nefisyemektarifleri.com'da yer alan tarif. Malzemeler: 4-5 dilim bayat ekmek içi; 1 avuç ceviz içi; yarım limon; 3 diş sarımsak; 3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt; 1 yemek kaşığı mayonez; 1 tatlı kaşığı zeytinyağı; tuz. Yapılışı: 1. Bayat ekmekleri robotta çekip iyice ufalanmasını sağlayın. 2. Ardından diğer tüm malzemeleri robota ekleyip, tamamen karışana kadar çekin. 3. Birkaç saat dolapta dinlendirip, servis yapın. Lezzet.com.tr'de yer alan tarif. Malzemeler: 1 su bardağı yoğurt; 2-3 diş sarımsak (ezilmiş); 3 yemek kaşığı mayonez; 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı; 2 dilim bayat ekmek (ufalanmış veya rondodan geçirilmiş); yarım limonun suyu; tuz;

    Hangi soslar dip sos olarak kullanılır?

    Dip sos olarak kullanılabilecek bazı soslar: Avokadolu dip sos. Chili biberli dip sos. Patlıcanlı dip sos. Zeytinli ve cevizli dip sos. Karnabahar dip sos. Gorgonzola dip sos. Guacamole. Karamelize soğanlı dip sos. Pesto dip. Bolonez dip.

    Tarator hangi malzemelerle yapılır?

    Havuç tarator için gerekli malzemeler: 2 büyük boy havuç (rendelenmiş); 5 yemek kaşığı yoğurt; 3 yemek kaşığı süzme yoğurt; 1 diş ezilmiş sarımsak; 2 yemek kaşığı zeytinyağı (pişirmek için ve içine eklemek için); 6 adet ceviz içi; 1 çay kaşığı tuz. İsteğe bağlı malzemeler: kimyon, toz kırmızı biber; taze baharatlar veya ince doğranmış maydanoz.

    Tarator çeşitleri nelerdir?

    Tarator çeşitleri arasında şunlar bulunur: Havuçlu tarator. Kabaklı tarator. Semizotlu tarator. Patlıcanlı tarator. Tahinli tarator. Mayonezli tarator. Havuçlu mor lahanalı tarator. Havuçlu pancarlı tarator. Salatalıklı tarator. Tarator, temel malzemelerine ek olarak farklı sebzeler veya baharatlar eklenerek çeşitli şekillerde hazırlanabilir.

    Tarator sos hangi balıkla yenir?

    Tarator sos, özellikle kızartılmış balıklarla mükemmel bir uyum yakalar. Taratorlu balık yapımında genellikle mercan, fangri, sargoz, tongabaş gibi balık çeşitleri tercih edilir. Ayrıca, ızgara ya da haşlanmış uskumru da tarator sos ile harmanlanarak uskumru tarator yapımında kullanılır. Tarator sos, balık yemeklerinin yanı sıra kızartmalar, salatalar, haşlamalar ve et yemekleri üzerinde de kullanılabilir.