Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tam yağlı taze tost peyniri ile diğer tost peynirleri arasındaki bazı farklar:
- Üretim: Tam yağlı tost peyniri, pastörize inek sütünden üretilir 1. Diğer tost peynirleri ise pastörize sütten elde edilen telemenin, beyaz peynir, lor peyniri, tereyağı, peynir altı suyu tozu, krema ve süt tozu gibi ürünlerle karıştırılması ve ısıl işlem görmesiyle oluşur 25.
- Hammadde: Tam yağlı tost peynirinde ham maddeyi süt oluştururken, diğer tost peynirlerinde daha önce üretilmiş peynirler ham maddeyi oluşturur 5.
- Besin Değeri: Tam yağlı tost peyniri, protein ve yağ içeriği açısından zengin olsa da, özellikle kalsiyum ve protein açısından kaşar peyniri kadar besleyici değildir 15.
- Erime Özelliği: Tost peynirlerinin genel olarak eriyebilme özelliği iyidir, ancak tam yağlı tost peyniri, diğer tost peynirlerine göre daha hızlı erir ve daha yumuşak bir dokuya sahiptir 12.
- Fiyat: Tam yağlı tost peyniri, kaşar peynirine göre daha uygun fiyatlıdır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: