Karışık tahıllı ekmek yapımı için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 25 kg Panella Tahıl; 14-15 lt su; 0,5-1 kg yaş maya; 0,30-0,35 g tuz; Spiral yoğurucu. Yapılışı: 1. Tüm malzemeler spiral yoğurucuda belirtilen sürelerde yoğrulur. 2. Elde edilen hamur 15-30 dk ön fermantasyona bırakılır. 3. Dinlenmiş hamur 500-550 g parçalar halinde bölünür ve yuvarlanır, 10-15 dk daha dinlendirilir. 4. Hamura istenilen şekil verilir. 5. Şekillendirilmiş hamurun üzeri ıslatılarak Panella Dressing ile süslenir ve pişirme tepsisine veya pasaya dizilerek 45-60 dk son fermantasyona bırakılır. 6. Yeterince kabarmış olan hamur, 200-220 °C pişirme ayarlarında pişirilir. Ayrıca, evde karışık tahıllı ekmek yapımı için aşağıdaki tarifler de kullanılabilir: Ruken'in Tarifi: Çavdar unu, yulaf unu, tam buğday unu, beyaz un, margarin, susam, yumurta, tuz ve instant maya kullanılarak hazırlanan hamur, mayalandırılıp şekillendirilir ve fırında pişirilir. İçim Tarifi: Ekmek unu, karışık tahıl unu, çavdar unu, yoğurt, bal, karbonat ve tuz karıştırılarak hazırlanan hamur, mayalandırılıp fırın kabına alınarak pişirilir.