Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En sağlıklı tahıllardan bazıları şunlardır:
- Karabuğday 35. Protein, sağlıklı yağlar, çinko, kalsiyum, magnezyum ve B, A, E vitaminleri içerir 3.
- Kinoa 25. Yüksek miktarda lif, magnezyum, folat ve bakır içerir 2.
- Yulaf 25. Çözünür lif olan yulaf beta-glukanının en iyi kaynaklarından biridir 5. Ayrıca magnezyum, çinko, selenyum ve tiamin (B1 vitamini) bakımından da yüksektir 5.
- Amarant 5. Yüksek lif içeriği sayesinde kalp hastalığı risk faktörlerini azaltabilir 5.
- Teff 5. Protein açısından yüksektir ve günlük lif ihtiyacının büyük bir kısmını karşılar 5.
Tam tahıllar, besin değerleri yüksek besinlerdir ve lif, B vitaminleri, antioksidanlar ve faydalı bitki bileşikleri açısından zengindir 2.
Çölyak hastalığı veya glütene duyarlılığı olan kişilerin, olumsuz yan etkilerden kaçınmak için kinoa, kahverengi pirinç ve darı gibi glütensiz tam tahılları tercih etmesi önerilir 2.
En sağlıklı tahılın hangisi olduğu konusunda kesin bir görüş yoktur; beslenme konusunda bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: