Buradasın
Tahinli pide Alaşehir'de nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Alaşehir Tahinli Pidesi Tarifi:
Malzemeler:
- 500 gr un 1;
- 250 ml ılık su 1;
- 1 paket kuru maya 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1. İç harcı için:
- 200 gr tahin 1;
- 100 gr pekmez 1;
- 100 gr ceviz içi (isteğe bağlı) 1;
- 100 gr kuş üzümü (isteğe bağlı) 1. Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı 1;
- 1 yemek kaşığı susam 1.
Hazırlanışı:
- Un, maya, tuz ve zeytinyağını bir kaba alıp karıştırın 1.
- Ilık suyu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin ve 10 dakika yoğurun 1.
- Hamuru yağladığınız bir kaba alıp üzerini örtün ve ılık bir ortamda 1 saat mayalanmaya bırakın 1.
- İç harcı için tahin ve pekmezi karıştırın, isteğe bağlı olarak ceviz ve kuş üzümü ekleyin 1.
- Mayalanan hamuru ikiye bölün, her bir parçayı unlanmış tezgahta açın 1.
- Bir hamur parçasını yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin, iç harcını yayın ve diğer hamur parçasını üzerine kapatın 1.
- Kenarlarını bastırarak kapatın, yumurta sarısı ile fırçalayın ve susam serpin 1.
- Fırını 180°C'ye ısıtın ve pideyi yaklaşık 20-25 dakika pişirin 1.
- Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirin ve dilimleyerek servis edin 1.
Özellikler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: