Buradasın
Tahinli pide Alaşehir'de nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Alaşehir'de tahinli pide yapımı şu adımlarla gerçekleştirilir:
- Hamur Hazırlığı: Pidelik buğday unu, maya, su ve tuz karıştırılarak hamur elde edilir 12.
- Bezelere Ayırma: Hamur bezelere ayrılır 1.
- Açma: El yardımıyla açılan hamurun içerisine tahin ilave edilir 12.
- Dinlendirme: Yaklaşık 10 dakika dinlendirilir 12.
- Tekrar Tahin Sürme: Dinlendirilen hamurun üzerine yeniden tahin sürülür 1.
- Pişirme: 350 derece sıcaklığındaki taş fırında meşe odunuyla pişirilir 12.
- Servis: Pide piştikten sonra, üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: