Buradasın
Tahin yaparken susam nasıl kavrulur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tahin yapımında susam kavurma işlemi şu adımlarla gerçekleştirilir:
- Susamları temiz bir bez üzerine dökün ve yabancı maddeleri ayıklayın 2. İsterseniz susamları yıkayıp iyice kurutabilirsiniz; nemli kalmamalarına dikkat edin 2.
- Geniş bir tavaya susamları koyun ve kısık ateşte kavurun 2.
- Sürekli karıştırarak, susamların altın sarısı bir renk almasını sağlayın 24. Yanmasına izin vermeyin, aksi takdirde acı bir tat oluşabilir 2.
- Kavrulmuş susamları ocaktan alın ve tamamen soğumasını bekleyin 2. Sıcak susam, öğütme sırasında yağı düzgün bir şekilde bırakmaz 2.
Bu işlem, tahinin tadını ve aromasını geliştirir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: