Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En kaliteli susam olarak birkaç çeşit öne çıkmaktadır:
- Gökova Susamı: Türkiye'nin Muğla ilinin Ula ilçesine bağlı Gökova Mahallesi'nde yetişen susam, yüksek yağ oranı ve lezzetli aromasıyla bilinir 12. Coğrafi işaretleme çalışmaları yapılmıştır ve özellikle Çin ile Japonya'ya ihraç edilmektedir 12.
- Karaot Köyü Susamı: Yerli tohumlarla üretilen bu susam, koyu sarı rengi, yüksek kalitesi ve aromasıyla dikkat çeker 3. Tahin üretimi için de uygundur 3.
- Etiyopya ve Sudan Susamı: Bu ülkelerde yetişen susamlar, dünyanın en kaliteli ve yağlı susamları arasında yer alır 12.
Susamın kalitesini belirleyen faktörler arasında iyi bir yağ oranına sahip olması ve besin değerleri bulunur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: