Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tahin helvasının püf noktaları şunlardır:
- Şeker ve suyun kaynaması: Şurubun doğru kıvama gelmesi önemlidir 1. Çok sulu olması helvayı yumuşak, çok yoğun olması ise sert yapar 1.
- Kaliteli tahin kullanımı: Lezzetli bir helva için kaliteli tahin kullanmak şarttır 14.
- Karıştırma: Şurubu tahinle birleştirirken hızlı ve sürekli karıştırmak, karışımın homojen olmasını sağlar 1.
- Dinlendirme: Helva, pürüzsüz bir kıvam alması için bir gece buzdolabında dinlendirilmelidir 24.
- Kalıba yerleştirme: Helvanın kolay çıkması için kap streç filmle kaplanmalı ve helva bastırarak yerleştirilmelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: