Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tahin helvası ve gofret kullanarak iki farklı tarif uygulanabilir:
- Tahin Helvalı Parfe Tarifi:
- Malzemeler: 2 su bardağı süt, 1 paket krem şanti, 2,5 kibrit kutusu kadar sade tahin helva, 1 limon suyu, 1 adet çikolatalı gofret 1.
- Yapılışı: Süt ile krem şanti hazırlanır, içine tahin helva ince rendelenir ve limon suyu eklenip kaşıkla karıştırılır 1. Bir kaba streç film yerleştirilir, en alta 1 adet çikolatalı gofret parçalanarak konur, hazırlanan karışım üstüne düzlenir ve derin dondurucuda dondurulur 1. Donan parfe ters çevrilerek servis tabağına alınır, etrafına çikolata sosu gezdirilir ve gofret eşliğinde servis yapılır 1.
- Tahin Helvalı Çıtır Rulo Tarifi:
- Malzemeler: 8 yaprak baklavalık yufka, 250 gram tahin helvası, 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi, 1/2 su bardağı pudra şekeri, 1 su bardağı tahin 3.
- Yapılışı: Fırını 180 dereceye ayarlayın 3. Bir kapta sıvı yağ ve tahini karıştırın 3. Tahin helvasını çatal yardımıyla ezin 3. Cevizleri havanda dövün veya rondodan geçirin 3. Baklavalık yufkalardan 1 yaprağı tezgaha serin ve üzerine tahin-sıvı yağ karışımından yayın 3. Üzerine tahin helvası ve ceviz serpip bir yaprak daha yufka serin ve dikkatlice rulo haline getirin 3. Diğer yufkalardan da toplamda 4 adet rulo elde edin 3. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve 10-12 dakika pişirin 3. Fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: