Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tadım kavrulmuş fıstık, protein, folik asit, potasyum, magnezyum, fosfor, demir, çinko ve lif açısından zengin bir besindir 1. Ancak, kalorisi yüksek olduğundan tüketilecek miktara dikkat edilmelidir 1.
Tadım kavrulmuş fıstığın sağlıklı olup olmadığına dair bazı görüşler şu şekildedir:
- Faydaları 3. Kavrulmuş fıstığın faydalı özellikleri, üretimi sırasında meydana gelen büyük miktarlarda polifenolden kaynaklanmaktadır 3. Ayrıca, antioksidanları, böğürtlen ve ahududu ile aynı miktarda olduğu için özel ilgiyi hak etmektedir 3.
- Zararları 3. Yüksek lif içeriği nedeniyle, kavrulmuş fıstık mide ve bağırsak mukozaları üzerinde tahriş edici bir etkiye sahiptir 3. Bu nedenle, şeker hastaları ve ülser hastaları için önerilmez 3.
Herhangi bir besin tüketmeden önce bir sağlık uzmanına danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: