Buradasın
Mat ve kavrulmuş fıstık arasındaki fark nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mat (çiğ) ve kavrulmuş fıstık arasındaki temel farklar şunlardır:
- Besin Değerleri: Kavrulmuş fıstık, kavrulma işlemi sırasında bazı besin değerlerini, özellikle B vitaminlerini ısıya duyarlı olduğu için kaybedebilir 14. Çiğ fıstık ise besin maddelerinin en yüksek seviyelerde korunmasını sağlar 1.
- Lezzet: Kavrulmuş fıstık, daha yoğun bir aroma ve tat kazanır 14.
- Sindirim: Kavurma işlemi, fıstığın sindirimini kolaylaştırabilir 1.
- Raf Ömrü: Çiğ fıstık, daha hızlı kokabilir ve raf ömrü daha kısadır 2.
- Alerjenlik: Çiğ fıstık, kavrulmuş fıstığa göre daha az alerjen olabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: