Buradasın
Mat ve kavrulmuş fıstık arasındaki fark nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mat (çiğ) ve kavrulmuş fıstık arasındaki temel farklar şunlardır:
- Besin değerleri: Kavrulmuş fıstık, kavrulma işlemi sırasında bazı besin değerlerini, özellikle B vitaminlerini ısıya duyarlı olduğu için kaybedebilir 35.
- Lezzet: Kavrulmuş fıstık, daha yoğun bir aroma ve tat kazanır 34.
- Sindirim: Kavurma işlemi, fıstığın sindirimini kolaylaştırabilir 3.
- Raf ömrü: Çiğ fıstık, daha hızlı kokabilir ve raf ömrü daha kısadır 3.
- Alerjenlik: Çiğ fıstık, kavrulmuş fıstığa göre daha az alerjen olabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: