Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- 1 orta boy muz 14;
- 1 çay bardağından biraz az şeker 14;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 14;
- 1 çay bardağı sıcağa yakın su 14;
- 1 çay kaşığı elma sirkesi 14;
- 1 portakal kabuğu rendesi 14;
- 1 silme çay kaşığı tarçın 14;
- 1 çay bardağı çiğ badem 14;
- 1 paket kabartma tozu 14;
- 1 paket vanilya 14;
- 1,5 su bardağı un 14.
Hazırlanışı:
- Muzu çatalla ezin, üzerine şeker ekleyip çatalla çırpın 1.
- Sıvı yağ, sirke ve suyu ekleyip homojen bir karışım olana kadar çırpın 1.
- Bademleri ekleyip karıştırın 1.
- Kabartma tozu, un ve vanilyayı eleyerek ilave edin 1.
- Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün 1.
- 200 derecede kabarana kadar pişirip, ardından ısıyı 175 dereceye düşürerek kürdan temiz çıkana kadar pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: