Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Muzlu kekin püf noktaları şunlardır:
- Olgun muz kullanımı: Muzların tamamen olgun ve yumuşak olması, kekin daha tatlı ve nemli olmasını sağlar 3.
- Un ve kabartma tozu: Un ve kabartma tozunu eleyerek kullanmak, kekin daha çok kabarmasını sağlar 12.
- Fırın ayarı: Fırının kapağı, ilk 30 dakika açılmamalıdır 3.
- Pişirme süresi: Pişirme süresi, fırının ısısına göre değişiklik gösterebilir 5. Kürdan testi yapılarak kekin pişip pişmediği kontrol edilebilir 15.
- Ek malzemeler: Tarçın, ceviz, esmer şeker gibi malzemeler eklenerek kekin aroması zenginleştirilebilir 13.
- Kalıp seçimi: Baton veya ortası delik kalıplar tercih edilmelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: