Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sütsüz krep yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Hamurun kıvamı: Hamurun akışkan olması gerekir 25. Çok koyu olursa azar azar sıvı, çok sıvı olursa azar azar un eklenerek kıvam ayarlanmalıdır 5.
- Yumurta ve un dengesi: Yumurta, krebin dağılmasını engeller ve yapıya katkı sağlar 5. 1 su bardağı un için 200 ml sıvı ve 1 yumurta kullanılması önerilir 5.
- Dinlendirme: Hamurun pürüzsüz bir kıvam alması için 10-15 dakika dinlendirilmesi önerilir 3.
- Tavanın ısısı: Tavanın çok sıcak veya çok soğuk olmaması, orta ateşte pişirilmesi önerilir 34.
- Yağlama: Tavayı ilk krep için az miktarda yağlamak yeterlidir, sonraki krepler için tavayı her seferinde yağlamaya gerek kalmayabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: