Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- 3 adet yumurta 13;
- 1 su bardağı toz şeker 13;
- 1 su bardağı süt 13;
- 1 su bardağı sıvı yağ 13;
- 2,5 su bardağı un 13;
- 1 paket kabartma tozu 13;
- 1 paket vanilin 13.
Hazırlanışı:
- Yumurtalar ve şeker, mikserle köpürene kadar çırpılır 3.
- Süt ve sıvı yağ eklenip karıştırmaya devam edilir 3.
- Un, kabartma tozu ve vanilin eleyerek karışıma eklenir ve spatula ile nazikçe karıştırılır 3.
- Hazırlanan kek hamuru, yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökülür 3.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirilir 3.
- Kürdan testi ile kontrol edildikten sonra fırından alınıp soğuması beklenir 3.
- Dilimleyip servis yapabilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: