Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Süt, memelilerin meme bezleri tarafından üretilen, kendine özgü tat, koku ve kıvamı olan, beyazımsı renkte sıvı bir besindir 134.
Başlıca özellikleri:
- Besin değeri: Protein, laktoz, doymuş yağ, kalsiyum ve çeşitli mineraller içerir 135.
- Bileşim: Mevsim, beslenme koşulları, sağım şekli, sağım zamanı, laktasyon periyodu, hayvanın türü ve ırkı gibi faktörlere bağlı olarak değişir 1.
- Fiziksel özellikler: Dansite, pH, donma noktası, kaynama noktası, yüzey gerilimi ve viskozite gibi fiziksel özelliklere sahiptir 2.
- İşlenme: İşlenerek krema, tereyağı, yoğurt, kefir, dondurma ve peynir gibi çeşitli ürünlere dönüştürülebilir 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: