Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
A2 sütünün daha iyi kabul edilmesinin birkaç nedeni vardır:
- Sindirimi Daha Kolaydır: A2 sütü, sadece A2 beta-kazein proteini içerdiği için sindirimi daha kolaydır 13. Bu, bağırsaklarda beta-kasomorfin-7 (BCM-7) adı verilen bir bileşiğin oluşumunu en aza indirir ve sindirim rahatsızlıklarını azaltır 35.
- Yüksek Besin Değeri: A2 sütü, kalsiyum, protein, B12 vitamini ve D vitamini açısından zengindir 3. Bu da kemik sağlığını destekler, bağışıklık sistemini güçlendirir ve enerji ihtiyacını karşılar 3.
- Alerji Yapma Olasılığı Daha Düşüktür: A2 sütünün alerji yapma olasılığı daha düşüktür 1.
- Doğallık: A2 sütü, genetik olarak değiştirilmemiş doğal ineklerden üretilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: