Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Süt en iyi şekilde şu adımlarla kaynatılır:
- Sütü Süzün: Temiz bir tülbent ile sütü süzerek içindeki parçalardan arındırın 13.
- Tencere Seçimi: Geniş ve derin bir çelik tencere kullanın, tencerenin içini suyla çalkalayın 15.
- Orta ateşte Kaynatma: Sütü orta ateşe koyun ve arada sırada karıştırarak kaynatın 23. Bu, sütün dibine yapışmasını ve yanmasını önler 2.
- Kaynamayı İzleme: Süt kaynamaya başladığında yüzeyinde kabarcıklar oluşmaya başlar, bu noktada ocağın altını kısın veya sütü ocaktan alın 23.
- Kaynama Süresi: Sütü birkaç dakika kaynatmak genellikle yeterlidir, ancak mikroplardan tamamen arındırmak için yaklaşık 5-10 dakika kaynatmak daha güvenlidir 23.
- Soğutma ve Saklama: Sütü kaynattıktan sonra, tencerenin kapağını açık bırakarak veya bir tülbentle örtüp soğumasını bekleyin 2. Süt soğuduktan sonra buzdolabında saklayabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: