Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Süt çeşitleri ve tanımları şunlardır:
- İnek Sütü: En yaygın tüketilen süt çeşididir 2. Protein, karbonhidrat, yağ ve çeşitli vitaminler içerir 1. Laktoz intoleransı olanlar için laktozsuz inek sütü tercih edilebilir 1.
- Keçi Sütü: İnek sütüne benzer besin öğeleri içerir, ancak daha kolay sindirilebilir 2. Laktoz içeriği daha az olduğu için ılımlı laktoz intoleransı olan bireyler için uygundur 1.
- Soya Sütü: Bitkisel kaynaklı olup, kolesterol içermez ve laktoz intoleransı olan bireyler için uygundur 12. Ancak bazı kişilerde soya alerjisi görülebilir 2.
- Badem Sütü: Laktozsuz ve bitkisel protein kaynağıdır 1. Kalsiyum deposudur ve genellikle kalsiyumla zenginleştirilir 1.
- Hindistancevizi Sütü: Orta zincirli yağ asitlerinden zengindir 1. Veganlar ve tariflerine tat vermek isteyenler tarafından tercih edilir 1. Ancak doymuş yağ içeriği yüksek olduğu için porsiyon kontrolüne dikkat edilmelidir 1.
- Yulaf Sütü: Laktoza veya yağlı tohumlara alerjisi olan bireyler için alternatiftir 1. Veganlar için de iyi bir besin kaynağıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: