Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bazı süt çeşitleri ve tanımları:
- İnek sütü: Protein ve kalsiyum açısından zengindir 12. Tam yağlı çeşitleri %3,5-4,2 yağ içerir 5.
- Laktozsuz süt: İnek sütünden yapılır, laktozu parçalayan laktaz enzimi içerir 1.
- a2 inek sütü: Sadece a2 proteinini içerir, laktoz intoleransı olanlar için uygundur 1.
- Soya sütü: Bitkisel kaynaklı, yüksek protein içerir, kalsiyum ve A, B12, D vitaminleri ile takviye edilebilir 1.
- Keçi sütü: İnek sütüne benzer, ancak daha az laktoz ve küçük yağ parçacıkları içerir, sindirimi kolaydır 12.
- Badem sütü: Düşük yağ oranına sahiptir, yemeklerde inek sütüyle aynı miktarda kullanılabilir 1.
- Kenevir sütü: Kalsiyum ve D vitamini ile zenginleştirilmiştir, sıcak içecekler için uygundur 1.
- Yulaf sütü: Düşük doymuş yağ oranı ve hafif pudralı tadı vardır, sos yapımında kullanılır 1.
- Hindistan cevizi sütü: Doymuş yağ oranı yüksektir, tahıl ürünleri ve kahveyle tüketilir 1.
Ayrıca, tam yağlı, az yağlı, yağsız, çiğ, pastörize, ESL ve UHT süt gibi farklı işlem ve yağ oranlarına göre de süt çeşitleri bulunur 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: