Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Susamlı toplar yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 125 gr tereyağı veya margarin 12
- 1 çay bardağı zeytinyağı 1
- 1 yemek kaşığı sirke 12
- 2 yemek kaşığı süt 12
- 1 yumurta 12
- 1 tatlı kaşığı tuz 12
- Yarım paket kabartma tozu 12
- Aldığı kadar un 12
- Dışını bulamak için susam 12
Yapılışı:
- Oda sıcaklığında iyice yumuşamış olan tereyağı, zeytinyağı, sirke ve yumurta sarılarını iyice karıştırın 12.
- Tuz ve kabartma tozunu ekleyip, karıştırın 12.
- Unu azar azar ekleyerek yoğurun 12. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin 1.
- Serin bir yerde veya buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin 12.
- Cevizden küçük, fındıktan büyük parçalar koparıp elde yuvarlayın 12.
- Önce yumurta akına sonra susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin 12.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin 12.
- Soğutup servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: