• Buradasın

    Susamlı tatlı toplar hangi unla yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Susamlı tatlı toplar genellikle un kullanılarak yapılır. Bu tariflerde genellikle 3,5 su bardağı un kullanılır 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Susamlı toplar nasıl yapılır?

    Susamlı toplar yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 125 gr tereyağı veya margarin - 1 çay bardağı zeytinyağı - 1 yemek kaşığı sirke - 2 yemek kaşığı süt - 1 yumurta - 1 tatlı kaşığı tuz - Yarım paket kabartma tozu - Aldığı kadar un - Dışını bulamak için susam Yapılışı: 1. Oda sıcaklığında iyice yumuşamış olan tereyağı, zeytinyağı, sirke ve yumurta sarılarını iyice karıştırın. 2. Tuz ve kabartma tozunu ekleyip, karıştırın. 3. Unu azar azar ekleyerek yoğurun. 4. Serin bir yerde veya buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin. 5. Cevizden küçük, fındıktan büyük parçalar koparıp elde yuvarlayın. 6. Önce yumurta akına sonra susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 7. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 8. Soğutup servis yapın.

    En güzel susamlı kurabiye hangi unla yapılır?

    En güzel susamlı kurabiyeyi yapmak için 3 su bardağı un kullanılması önerilmektedir. Ayrıca, beyaz un yerine kepekli un kullanarak da tarifi hazırlayabilirsiniz.

    Susamlı topların içine ne konur?

    Susamlı topların içine çeşitli malzemeler konulabilir, işte bazı örnekler: 1. Elmalı Susamlı Toplar: İç harcına 2 adet orta boy elma, yarım su bardağı toz badem, 2 paket yulaflı bisküvi, 2 yemek kaşığı yer fıstığı ezmesi ve 1 çay kaşığı tarçın eklenir. 2. Cevizli Susamlı Toplar: Hamura 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi ve 1 paket kabartma tozu eklenir. 3. Susamlı Patates Topları: İç harcına 3 orta boy patates, 1 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı biber salçası, yarım çay kaşığı kimyon ve yarım çay kaşığı kişniş eklenir.