• Buradasın

    Susamlı tahinli çörek nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Susamlı tahinli çörek yapımı için gerekli malzemeler:
    • 1/2 çay bardağı susam yağı 1;
    • 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı 1;
    • 1 çay bardağı şeker 1;
    • 1 çay bardağı nişasta 1;
    • 1 yumurta 1;
    • 1/2 paket kabartma tozu 1;
    • 2,5-3 su bardağı un 1;
    • 1,5 çay bardağı tahin 1;
    • 1 yemek kaşığı şeker 2;
    • 1 su bardağı kavrulmuş susam 1.
    Yapılışı:
    1. Sıvı yağlar ile şeker fazla çırpılmadan karıştırılır 1.
    2. Yumurta ilave edilir ve hepsi karıştırılır 1.
    3. Nişasta, un ve kabartma tozu da ilave edilerek hamur elle yoğrulur 1.
    4. Vakit varsa yarım saat kadar hamur dinlendirilir 1.
    5. 0,5 cm kalınlığında merdane ile açılıp çay bardağı ile yuvarlaklar elde edilir 1.
    6. Pişirme kağıdı serili tepside 160 derecede hafif sararıncaya kadar pişirilir 1.
    7. Ilık çöreklerin üzerine tahinli şekerli malzeme sürülür 1.
    8. İki çörek birbirine yapıştırılır, kenarlarına da biraz tahin sürülür ve susamlara bulanır 1.
    9. Bir süre açıkta bırakılıp ikram edilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    En güzel çörek hamuru nasıl yapılır?

    En güzel çörek hamurunu yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz: Malzemeler: - 250 ml süt - 50 g tuzsuz tereyağı (doğranmış) - 525 g un - 110 g toz şeker - 1 adet yumurta - 1 paket instant maya Yapılışı: 1. Süt ve tereyağını bir sos tenceresine koyup kısık ateşte, tereyağı eriyene ve süt ılınana kadar karıştırarak ısıtın. 2. Un, toz şeker, maya ve süt karışımını hamur kancalı bir miksere koyun. 3. Düşük hızda 5 dakika ya da hamur toparlanana kadar (hala biraz yapışkan olmalı) karıştırın. 4. Hamuru hafif unlanmış bir yüzeyde pürüzsüz olana kadar yoğurun. 5. Geniş ve hafif yağlanmış bir kaseye koyup üzerini nemli mutfak havlusuyla kapatın, ılık bir yerde 1,5 saat ya da hamur iki katı olana kadar bekletin. Ayrıca, yumuşacık bir çörek hamuru için aşağıdaki tarifi de deneyebilirsiniz: Malzemeler: - 2 yemek kaşığı şeker (40 gr) - 1 paket kuru maya (10 gr) - 1 su bardağı ılık süt (200 ml) - 1 çay bardağı su (100 ml) - 2 adet yumurta akı - Yarım çay bardağı sıvı yağ (50 ml) - 4,5 su bardağı un (540 gr) - 1 tatlı kaşığı tuz (8 gr) - 100 gr tereyağı Yapılışı: 1. Uygun bir yoğurma kabına şeker, maya, süt ve su ekleyip karıştırın. 2. Üzerine yumurta akı ve sıvı yağ ilave edip karıştırmaya devam edin. 3. Üzerine kontrollü bir şekilde un ve tuz ekleyip yoğurun. 4. Kıvam alan hamurun üzerine tereyağı ekleyip yoğurmaya devam edin. 5. Üzerini kapatıp 2 kat oluncaya kadar bekletin. 6. Elinizi sıvı yağ ile yağlayıp hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın ve 15 dakika bekletin.

    Tahin ve pekmezle çörek nasıl yapılır?

    Tahin ve pekmezle çörek yapmak için gerekli malzemeler: 2 adet yumurta; 1 çay bardağı pekmez; 1 çay bardağı tahin; 180 gr ceviz içi; 3 çorba kaşığı yoğurt; 1 çay kaşığı karbonat; 1 çay kaşığı kabartma tozu; 1 çay bardağı sıvı yağ; 1 çay kaşığı tuz; 1 çorba kaşığı limon suyu; 2,5 su bardağı un; 1 çay bardağı sıvı yağ (içi için); Susam. Hazırlanışı: 1. Bir kapta karbonat ve limon suyunu köpürtün ve yoğurtun içine dökün. 2. Ardından sıvıyağ, yoğurt, kabartma tozu, yumurta, unu, ve tuzu yoğurun. 3. Hamuru 5-10 dakika dinlendirdikten sonra unlayarak açın. 4. Daha sonra ceviz, tahin, pekmez ve sıvı yağı karıştırıp hamurun her tarafına sürün. 5. Rulo şeklinde sarın ve tepsiye dizin. 6. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirip, servis edebilirsiniz.

    Tahin çörek kaç kat olur?

    Tahinli çörek genellikle 9 kat olarak yapılır.

    Susam ezmesiyle ne yapılır?

    Susam ezmesi çeşitli tariflerde kullanılarak hem tatlı hem de tuzlu lezzetlere katkı sağlar. İşte bazı örnekler: Kahvaltılarda: Ekmeğin üzerine sürerek veya yoğurt, smoothie ile karıştırarak tüketilebilir. Salata soslarında: Limon suyu, zeytinyağı, sarımsak ve tuz ile karıştırılarak salata sosu yapılabilir. Tatlılarda: Kurabiye ve kek hamurlarına eklenerek hem lezzet hem de besleyicilik artırılabilir. Humus ve baba ganuş gibi geleneksel yiyeceklerde: Bu yiyeceklerin yapımında sıkça tercih edilir. Ayrıca, susam ezmesi tost, simit ve börek gibi hamur işlerinde de kullanılabilir.

    Tahin çöreği yumuşak olması için ne yapmalı?

    Tahin çöreğinin yumuşak olması için şu püf noktalarına dikkat edilmelidir: 1. Hamurun Kıvamı: Hamurun yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvamda olması gerekir. 2. Malzeme Kalitesi: Yüksek protein içeren kaliteli un ve taze tahin kullanmak, çöreğin lezzetini ve yumuşaklığını artırır. 3. Dinlendirme Süresi: Hamurun dinlendirilmesi, glutenin gelişmesi ve hamurun kabarması açısından kritiktir. 4. Pişirme Sıcaklığı: Fırının önceden 180 dereceye ısıtılması, çöreklerin eşit şekilde pişmesini ve içinin hamur kalmamasını sağlar. 5. Soğutma Aşaması: Çörekleri fırından çıktıktan sonra uygun şekilde soğutmak, kıvamının korunmasına yardımcı olur.

    Tahinli çörek malzemeleri nelerdir?

    Tahinli çörek malzemeleri şunlardır: Hamur için: 1 komposto kasesi süt, ½ komposto kasesi ılık su, 1 çorba kaşığı toz şeker, kibrit kutusu kalınlığında yaş maya, 2 yumurta, ½ bardak sıvı yağ, 7 kase un. İç harç için: 1 bardak tahin, 1-2 adet karanfil, ½ çay kaşığı tarçın. Üzeri için: Yumurta sarısı, ceviz veya fındık, isteğe göre susam.

    Tahin için hangi susam kullanılır?

    Tahin yapımında kavrulmuş veya çiğ beyaz susam kullanılır.