Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sumak ekşisi yapmak için gerekli malzemeler:
- yarım su bardağı sumak tanesi 2;
- 2 su bardağı sıcak su 2;
- 1 yemek kaşığı tuz 2;
- yarım limon suyu (isteğe bağlı) 2.
Yapılışı:
- Sumak tanelerini bir kaba alın ve üzerine sıcak suyu ekleyip karıştırın 2.
- Karışımı süzgeç yardımıyla süzerek suyunu alın 2.
- Süzülen suyu bir tencereye aktarın ve tuz ekleyin, karıştırın 2.
- Karışımı kısık ateşte kaynamaya bırakın 2.
- Kaynadıktan sonra ocağı kapatın ve soğumaya bırakın 2.
- Soğuduktan sonra ekşi bir lezzet için yarım limon suyunu sıkarak karıştırabilirsiniz (isteğe bağlı) 2.
- Elde ettiğiniz sumak ekşisini temiz bir şişeye aktarın ve buzdolabında muhafaza edin 2.
Ayrıca, sumak ekşisini evde yapmanın başka bir yolu da vardır 3:
- 10 kilo kadar sumak bitkisinin yapraklarını genişçe bir leğene koyun 3.
- Leğene sumakların üzeri kapanacak kadar su ekleyin ve bekleyin 3.
- Sumaklar ekşisini suya vermeye başlayacaktır 3.
- Ardından ekşi suyu süzerek sumakları başka bir leğene alın ve üzerine yeniden su ekleyin 3.
- Bu işlemi 2 ya da 3 kez tekrarlayarak sumakların tamamen ekşiliğini almasını sağlayın 3.
- Süzdüğünüz ekşi suları tek bir yerde toplayın ve tortusunun çökmesi için üzerine un ekleyin 3.
- Un dibe tamamen çökünce üzerinde kalan duru sumak suyunu cam bir kavanoza ya da şişeye aktararak üzerini hava almayacak şekilde bir tülbentle kapatın 3.
- Bu cam kavanozu birkaç gün güneşte bekletin, ardından dilerseniz kıvamını daha fazla koyulaştırmak için bir taşım kaynatabilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: