Buradasın
Sucuklu Kuru Fasulye hangi fasulyeden yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sucuklu kuru fasulye, herhangi bir kuru fasulye çeşidiyle yapılabilir. Ancak, bazı tariflerde İspir kuru fasulyesi kullanılması önerilir 4.
Malzemeler:
- 2 su bardağı kuru fasulye 125;
- 1 kangal sucuk 15;
- 1 adet soğan 125;
- 2 adet yeşil biber 1;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ 1;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 125;
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1;
- Tuz 125.
Hazırlanışı:
- Fasulyeler akşamdan ıslatılır 125.
- Ertesi gün tencerede yarı haşlanır 1.
- Tencereye sıvı yağ, yemeklik doğranmış soğan ve biberler eklenir 1.
- Küçük doğranmış sucuklar eklenir ve kavrulduktan sonra salça ve kırmızı toz biber ilave edilir 1.
- Haşlanıp suyu süzülen fasulyeler ve sıcak su tencereye eklenir, kaynadıktan sonra kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirilir 12.
Not: Fasulyelerin bir gece önceden ıslatılması, pişirme süresini kısaltır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: