Buradasın
Sucuklu kuru fasulye nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sucuklu kuru fasulye yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı kuru fasulye 12;
- 1 kangal sucuğun 1/3’ü 1;
- 1 adet soğan 12;
- 2 adet yeşil biber 1;
- yarım çay bardağı sıvı yağ 1;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 12;
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1;
- tuz 12.
Yapılışı:
- Kuru fasulyeler akşamdan ıslatılır 12.
- Ertesi gün tencerede, üzerini geçecek kadar su ile yarı haşlanır 1.
- Tencereye sıvı yağ, yemeklik doğranmış soğan ve biberler eklenir 1.
- Biraz kavrulduktan sonra küçük doğranmış sucuklar da eklenir 1.
- 6-7 dakika sonra salça ve kırmızı toz biber ilave edilerek 5 dakika kavrulmaya bırakılır 1.
- Haşlanıp suyu süzülen fasulyeler ve 3-4 su bardağı sıcak su tencereye ilave edilir 1.
- Kaynadıktan sonra tuzu ayarlanarak, kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirilir 1.
Afiyet olsun.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: