Buradasın
Sucuklu kuru fasulye nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sucuklu kuru fasulye yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı kuru fasulye 4;
- yarım kangal sucuk 4;
- 1 adet soğan 4;
- 1 yemek kaşığı salça 4;
- yarım çay bardağı zeytinyağı 4;
- tuz 4;
- karabiber 4.
Yapılışı:
- Kuru fasulyeyi geceden ılık su içinde ıslatın 3.
- Şişen kuru fasulyeleri haşlayıp, suyunu süzün 4.
- Bir tencereye zeytinyağ ve ince ince doğranmış soğanı ekleyip, kavurun 4.
- Soğanlar hafif pembeleşince, üzerine küp küp ya da halka halka kestiğiniz sucukları ekleyip, kavurmaya devam edin 4.
- Salçayı da ilave edip, 5 dakika daha kavurun 4.
- Tuz ve karabiberi ekledikten sonra haşlanmış fasulyeleri katın 4.
- Fasulyeleri bir kere karıştırıp, üzerini geçecek kadar sıcak su dökün 4.
- Geleneksel kuru fasulyeyi kısık ateşte 20 dakika pişirdikten sonra servis edebilirsiniz 4.
Ayrıca, güveçte simitli sucuklu kuru fasulye tarifi de mevcuttur 1:
- Güveçi ocağa alın, zeytinyağı ekleyin ardından soğan ve biberleri ekleyin yumuşayana kadar kavurun 1.
- Salçaları ekleyin ve kavurmaya devam edin 1.
- Daha sonra sucukları ilave edin kavurun ardından su ve kuru fasulyeleri ekleyin 1.
- Baharatlandırın, tereyağı ve acı biberi ekleyin orta ateşte pişirin 1.
- Kuru fasulye pişince simitleri etrafına dizin, güvecin kapatıp demlenmeye bırakın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: