Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sübye iki farklı şekilde pişirilebilir: içecek olarak ve kızartma olarak.
İçecek olarak sübye pişirmek için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
Hazırlanışı:
- Kavun çekirdeklerini rondoda olabildiğince ince şekilde çekin 1.
- Derin bir kaseye kavun çekirdeği, şeker ve suyu alıp şeker eriyene kadar karıştırın 1.
- Üzerini hava almayacak şekilde örtüp buzdolabına kaldırın ve 2 saat dinlendirin 1.
- Süre sonunda sübyeyi ince bir tülbentle süzüp bir sürahiye alın, buzdolabında saklayın ve aynı gün içerisinde tüketin 1.
Kızartma olarak sübye pişirmek için gerekli malzemeler ve adımlar ise şu şekildedir:
Malzemeler:
- 500 gr sübye (mürekkep balığı) 4
- 1 şişe maden suyu 4
- 1 çay bardağı süt 4
- 1 çay kaşığı tuz 4
- 1 çay kaşığı toz şeker 4
- 2 adet yumurta 4
- 1 su bardağı mısır unu 4
- Kızartmalık yağ 4
Hazırlanışı:
- Sübyeleri güzelce yıkayıp birer santimetrelik şeritler halinde doğrayın 4.
- Bir kâseye sübyeleri alın, maden suyu, süt, tuz ve şekeri ilave edip karıştırın 4.
- Buzdolabında bir gece bekletin 4.
- Çukur bir tabağa iki adet yumurtayı kırıp çırpın 4.
- Diğer bir tabağa mısır ununu koyun 4.
- Bir tavaya yağ koyup kızdırın 4.
- Marinadtan çıkardığınız sübyeleri önce yumurtaya sonra mısır ununa bulayıp kızartın 4.
- Afiyet olsun 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: