Sübye iki farklı şekilde pişirilebilir: içecek olarak ve kızartma olarak. İçecek olarak sübye pişirmek için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1,5 su bardağı kuru kavun çekirdeği - 3/4 su bardağı şeker - 2 litre su Hazırlanışı: 1. Kavun çekirdeklerini rondoda olabildiğince ince şekilde çekin. 2. Derin bir kaseye kavun çekirdeği, şeker ve suyu alıp şeker eriyene kadar karıştırın. 3. Üzerini hava almayacak şekilde örtüp buzdolabına kaldırın ve 2 saat dinlendirin. 4. Süre sonunda sübyeyi ince bir tülbentle süzüp bir sürahiye alın, buzdolabında saklayın ve aynı gün içerisinde tüketin. Kızartma olarak sübye pişirmek için gerekli malzemeler ve adımlar ise şu şekildedir: Malzemeler: - 500 gr sübye (mürekkep balığı) - 1 şişe maden suyu - 1 çay bardağı süt - 1 çay kaşığı tuz - 1 çay kaşığı toz şeker - 2 adet yumurta - 1 su bardağı mısır unu - Kızartmalık yağ Hazırlanışı: 1. Sübyeleri güzelce yıkayıp birer santimetrelik şeritler halinde doğrayın. 2. Bir kâseye sübyeleri alın, maden suyu, süt, tuz ve şekeri ilave edip karıştırın. 3. Buzdolabında bir gece bekletin. 4. Çukur bir tabağa iki adet yumurtayı kırıp çırpın. 5. Diğer bir tabağa mısır ununu koyun. 6. Bir tavaya yağ koyup kızdırın. 7. Marinadtan çıkardığınız sübyeleri önce yumurtaya sonra mısır ununa bulayıp kızartın. 8. Afiyet olsun.