Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şubat ayında tüketilebilecek meyve ve sebzeler ve bazı tüketim önerileri:
- Meyveler:
- Mandalina, portakal, greyfurt, elma, armut, nar, ayva, muz 124.
- Mandalina ve portakal gibi turunçgiller, C vitamini deposu olup, bağışıklığı güçlendirir 1. Armut, bakır ve C vitamini sayesinde antioksidan özellik taşır ve bağırsak sağlığına iyi gelir 4. Muz, lifli yapısıyla uzun süre tokluk sağlar ve enerji verir 4.
- Sebzeler:
- Pırasa, ıspanak, karnabahar, kereviz, brüksel lahanası, lahana, havuç, şalgam, turp, pazı, pancar 123.
- Pırasa, A, C, K ve B6 vitaminleri içerir, sindirimi düzenler 5. Ispanak ve kereviz, A, C, E ve K vitaminleri bakımından zengindir 1. Pancar, lif ve potasyum açısından zengindir, sindirim sistemine faydalıdır 3.
Tüketim önerileri:
- Meyve ve sebzeleri taze ve mevsiminde tüketmek, vitamin ve mineral açısından daha faydalıdır 4.
- Elmayı kabuğuyla yemek, bazı kanser türlerine karşı koruma sağlar 4.
- Muzu yoğurt veya sütle tüketmek, lif ve proteinin enerji verici etkisinden yararlanmayı sağlar 3.
- Pancar, yemek, salata veya turşu olarak tüketilebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: