Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sebzeleri mevsiminde tüketmenin önemli nedenleri şunlardır:
- Besin değeri: Mevsiminde yetişen sebzeler, en taze halleriyle yüksek vitamin, mineral ve antioksidan içerir 123.
- Bağışıklık sistemi: C vitamini gibi bağışıklığı destekleyen besinlerle vücudu hastalıklara karşı korur 125.
- Lezzet: Mevsiminde yetişen sebzeler daha lezzetli olur 23.
- Ekonomik: Mevsiminde bol bulunan sebzeler daha ucuzdur 23.
- Çevresel etki: Yerel ürünlerin tüketilmesi, karbon ayak izini azaltır ve sürdürülebilirliği destekler 125.
- Sağlık: Katkı maddesi içeren, işlenmiş gıdaların tüketimini azaltarak genel sağlığı korur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: