Şubat ayında tüketilebilecek meyve ve sebzeler ve bazı tüketim önerileri: Meyveler: Mandalina, portakal, greyfurt, elma, armut, nar, ayva, muz. Mandalina ve portakal gibi turunçgiller, C vitamini deposu olup, bağışıklığı güçlendirir. Sebzeler: Pırasa, ıspanak, karnabahar, kereviz, brüksel lahanası, lahana, havuç, şalgam, turp, pazı, pancar. Pırasa, A, C, K ve B6 vitaminleri içerir, sindirimi düzenler. Tüketim önerileri: Meyve ve sebzeleri taze ve mevsiminde tüketmek, vitamin ve mineral açısından daha faydalıdır. Elmayı kabuğuyla yemek, bazı kanser türlerine karşı koruma sağlar. Muzu yoğurt veya sütle tüketmek, lif ve proteinin enerji verici etkisinden yararlanmayı sağlar. Pancar, yemek, salata veya turşu olarak tüketilebilir.