Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde soya sosu yapmak için gerekli malzemeler:
- 1,5 bardak soya fasulyesi 1;
- 1 bardak buğday unu 1;
- 6 bardak su 1;
- 1,5 bardak şeker 1;
- 1 yemek kaşığı deniz tuzu 1.
Yapılışı:
- Soya fasulyelerini yıkayın ve bir kaba koyun 1. Üzerini kaplayacak kadar su ekleyin ve en az 8 saat boyunca bekletin 1.
- Fasulyelerin suyunu süzün ve bir blenderda pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezin 1.
- Büyük bir tencereye buğday ununu ekleyin ve orta ateşte kısık ateşte kavurun 1. Unun rengi hafif kahverengi olana kadar karıştırın 1.
- Fasulye ezmesini ve 6 bardak suyu tencereye ekleyin ve karıştırın 1.
- Tencereyi yavaş ateşte kaynatın ve köpükleri bir kaşıkla alın 1.
- Şeker ve tuzu tencereye ekleyin ve karıştırın 1.
- Karışımı kısık ateşte yaklaşık 1,5-2 saat boyunca kaynatın 1. Karışım koyulaşınca tencereyi ocaktan alın 1.
- Karışımı süzgeçten geçirin ve soya sosunu sterilize edilmiş bir kavanoza doldurun 1.
- Soya sosunu serin, karanlık bir yerde saklayın 1.
Bu tarif, A’dan Z’ye Yemek Tarifleri kitabından alınmıştır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: