Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde soya sosu yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram kuru soya fasulyesi 1;
- 3 yemek kaşığı buğday unu 1;
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu 1;
- 5 su bardağı su 1.
Yapılışı:
- Soya fasulyesini iyice yumuşayana kadar uzun süre haşlayın 1.
- Suyunu süzüp bir kaba alın ve üzerine unu ilave edin 1.
- Hamur kıvamına gelene kadar yoğurun 1.
- Hamuru bir tepsiye çok ince bir tabaka halinde yayın 1.
- Güneş gören bir yerde küflenene kadar 7 ila 10 gün bekletin 1. Bu esnada hiç dokunmayın ve karıştırmayın 1.
- Küflendikten sonra tepsiden alıp derin bir kaba koyun 1.
- Kaya tuzunu 5 su bardağı suda eritin ve tuzlu suyu küflenmiş hamurun üzerine ekleyin 1.
- Ağzını kapatıp güneş gören bir yerde 3 hafta daha bekletin 1.
- Süre sonunda çok ince bir süzgeçten geçirin 1.
- Elde ettiğiniz soya sosunu cam bir kavanoza koyup ağzı kapalı halde saklayın 1.
Soya sosu yapımı, yöreden yöreye farklılık gösterebilir 2.
Soya sosu yüksek sodyum içerir, bu nedenle yüksek tansiyonu olan veya tuz alımını sınırlaması gereken kişiler için uygun olmayabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: