Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kaliteli soya sosunu anlamak için şu kriterlere dikkat edilmelidir:
- İçerik: Soya sosu sadece dört doğal bileşen içermelidir: soya fasulyesi, buğday, su ve tuz 23. Aromalar, yapay katkı maddeleri, renkler ve lezzet arttırıcılar gibi ek bileşenler olmamalıdır 2.
- Renk: Doğal fermente soya sosu, yarı şeffaf kırmızımsı kahverengi bir renge sahiptir 23. Çok koyu veya siyah renk, yapay katkı maddeleri ve asitlerle üretildiğini gösterebilir 3.
- Koku ve Tat: Soya sosu, tatlımsı, sofistike ve çok yönlü bir tada sahip olmalıdır 2. Aşırı sert veya kimyasal bir koku olmamalıdır 2.
- Ambalaj: Kaliteli soya sosu, cam şişelerde satılır, plastik şişeler ise ürünün lezzet ve besin değerlerini kaybetmesine neden olabilir 3.
- Fiyat: Gerçek soya sosu ucuz olamaz, yapay hidroliz ile üretilen ürünler daha düşük fiyatlı olacaktır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: