Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Soya sosunun kaliteli olup olmadığını anlamak için şu özelliklere dikkat edilebilir:
- İçerik listesi: Basit ve gereksiz katkı maddeleri içermeyen bir içerik listesi, kalitenin bir göstergesi olabilir 1.
- Etiket: Etikette "doğal fermantasyon" ifadesi yer almalıdır 1.
- Renk: Temiz ve parlak kehribar rengi, kaliteli bir soya sosunu işaret edebilir 1.
- Aroma: Tatlılık ve tuzluluğun dengelendiği, güçlü bir umami tadı ve çekici bir aroma önemlidir 23.
- Kabarcık testi: Şişeyi çalkaladıktan sonra, kaybolması birkaç saniye süren ince ve eşit köpük oluşması, yüksek kaliteli bir soya sosuna işaret edebilir 15.
Ayrıca, açılmamış şişedeki soya sosu serin ve karanlık bir yerde saklandığında 2-3 yıl dayanabilir, ancak açıldıktan sonra buzdolabında saklanmalı ve 6-12 ay içinde tüketilmelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: