Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Üretim yöntemi:
- Soya Fasulyesi Hazırlığı: Soya fasulyesi yumuşayana kadar haşlanır ve suyu süzülür 2.
- Hamur Hazırlığı: Fasulye, buğday unu ile hamur kıvamına gelene kadar yoğrulur 2.
- Küflenme Süreci: Hamur, güneş gören bir yerde 7-10 gün bekletilir 2.
- Fermente Etme: Küflenen hamur, derin bir kaba alınır ve kaya tuzu eklenmiş tuzlu su eklenir 2.
- Bekleme ve Süzme: Karışım, güneş gören bir yerde 3 hafta bekletilir ve ardından çok ince bir süzgeçten geçirilir 2.
Fermantasyon süreci, türüne bağlı olarak birkaç haftadan birkaç yıla kadar sürebilir 3.
Günümüzde düşük kaliteli soya sosları, kimyasal bir işlem olan hidroliz ile de üretilebilir, ancak bu yöntemle üretilen soslar daha az zengindir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: