Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Somonlu ekmek yapmak için birkaç farklı tarif bulunmaktadır:
- Somonlu sebzeli ekmek 2. Malzemeler: 1 kilo somon balığı filesi, 600 gram brokoli, 4 havuç, 2 pırasa, 3 kırmızı soğan, 3 domates, karabiber, pulbiber, zeytinyağı, tereyağı, hardal sosu 2. Yapılışı: Sebzeler yıkanıp doğrandıktan sonra wok tavada az kavrulup hardal sosu ve tereyağı eklenir 2. Orta ateşte pişirilip, pişmeye yakın küp küp doğranmış somon balığı eklenir 2. En son karabiber, pulbiber ve tuz eklenip karıştırılır 2.
- Tam buğday unlu somon ekmek 3. Malzemeler: 2,5 su bardağı ılık su, 1 paket ekşi maya, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 su bardağı tam buğday unu, aldığı kadar beyaz un, susam, çörek otu, haşhaş 3. Yapılışı: Ilık suda şeker, tuz ve maya karıştırılıp, un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir 3. Hamur 1 saat mayalanmaya bırakılır, ardından ekmek şekli verilip fırında pişirilir 3.
- Avokado soslu somonlu ekmek 4. Malzemeler: 10 dilim füme somon balığı, 8 roll ekmek, 2 olgun avokado, 1 su bardağı süzme yoğurt, 1/2 su bardağı krema, 1 avuç dereotu, 1 çorba kaşığı susam 4. Yapılışı: Avokado, krema ve yoğurt ezilip çırpılır, içine dereotu eklenir 4. Ekmekler fırınlanıp içleri çıkarılır, içlerine yoğurt sosu ve üzerine somon fümeleri yerleştirilir, kavrulmuş susamla süslenir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: