Buradasın
Balık ekmeğin çıtır olması için ne yapmak gerekir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balık ekmeğin çıtır olması için şu adımları izlemek gerekir:
- Ekmeklerin Hazırlanması: Bayat ekmek dilimleri kullanılmalıdır 12.
- Harcın Hazırlanması: Bir kasede süt ve un karıştırılarak topak kalmayacak şekilde çırpılır, ardından yumurta ve tuz eklenerek tekrar karıştırılır 2.
- Ekmeklerin Harca Bandırılması: Dilimlenmiş ekmekler, hazırladığınız harca önlü arkalı olacak şekilde batırılır 2.
- Kızartma: Kızgın yağda ekmekler kızartılır 12.
- Fazla Yağın Süzülmesi: Kızaran ekmekler, kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağının süzülmesi sağlanır 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: