Buradasın
Balık ekmeğin çıtır olması için ne yapmak gerekir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balık ekmeğin çıtır olması için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Knorr çıtır kaplama harcı kullanımı 1. Bir kabın içinde 125 gr Knorr çıtır kaplama harcı ile 200 ml su karıştırılıp balıklar bu karışıma bulandıktan sonra 175 gr Knorr çıtır kaplama harcı ile panelenip derin yağda kızartılabilir 1.
- Yumurta ve süt kullanımı 25. 4 çorba kaşığı un, 2 yumurta, yarım su bardağı süt ve tuz ile hazırlanan karışıma dilimlenmiş ekmekler önlü arkalı batırılıp kızartılabilir 25. Sütün amacı, ekmeklerin daha çıtır olmasını sağlamaktır 25.
Ayrıca, ekmeklerin fazla yağ çekmemesi için, kızartma yapılacak yağ miktarının az olmaması ve ekmeklerin yumurtalı karışıma batırıldıktan sonra fazla kısmının süzülmesi önerilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: