Söğüş pişirme yöntemleri farklı et türleri ve tariflere göre değişiklik gösterebilir. İşte iki yaygın söğüş tarifi: 1. Dana Söğüş Tarifi: - Malzemeler: 300 gr dana but, 1 küçük kuru soğan, 2-3 sap maydanoz, 1-2 diş kuru karanfil, 1 defneyaprağı, 7 su bardağı su, tuz, karabiber. - Hazırlanışı: 1. Dana etini yıkayıp tencereye alın ve üzerine suyu ilave edin. 2. Harlı ateşte kaynamaya bırakın, su kaynayınca kalan malzemeleri ekleyin ve ateşi kısın. 3. Pişen eti temiz bir bez yardımıyla kurulayın ve mutfak tezgahına serdiğiniz temiz bir tülbentle sarın. 4. Tülbentten çıkardığınız eti ince dilimleyerek servis yapın. 2. Genel Söğüş Tarifi: - Malzemeler: 200 gr beyin (kuzu), 300 gr yanak (kuzu), 300 gr dil (kuzu), yarım demet kıyılmış maydanoz, 3 domates, 2 kırmızı soğan, tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber, ince lavaş ekmeği. - Hazırlanışı: 1. Beyin, yanak ve dili bir gece önceden haşlayın ve ince ince dilimleyip buzdolabında bekletin. 2. Ertesi gün söğüş malzemelerini baharat, maydanoz ve tuz ile tatlandırın. 3. Domatesleri küp şeklinde, kırmızı soğanları da piyazlık doğrayın. 4. Lavaş ekmeğinin arasına tüm malzemeleri paylaştırın ve rulo şeklinde sarın. 5. Servis yapın.