Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Söğüş pişirmek için gerekli malzemeler:
- 200 gr beyin (kuzu) 2;
- 300 gr yanak (kuzu) 2;
- 300 gr dil (kuzu) 2;
- yarım demet kıyılmış maydanoz 2;
- 3 domates 2;
- 2 kırmızı soğan 2;
- tuz 2;
- karabiber 2;
- kimyon 2;
- kırmızı pul biber 2;
- ince lavaş ekmeği 2.
Yapılışı:
- Beyin, yanak ve dili bir gece önceden haşlayın ve ince ince dilimleyip buzdolabında bekletin 2.
- Ertesi gün baharat, maydanoz ve tuz ile tatlandırın 2.
- Domatesleri küp şeklinde, kırmızı soğanları da piyazlık doğrayın 2.
- Lavaş ekmeğinin arasına tüm malzemeleri paylaştırın ve rulo şeklinde sarın 2.
Söğüş yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Kelleyi haşlamadan önce bir gece soğuk suda bekletmek, kan ve koku kalıntılarını azaltır 1.
- Etleri çok fazla pişirmemek gerekir 5.
- Soğan, domates ve biberleri çok ince doğramamak gerekir 5.
- Limon ve zeytinyağı miktarını kendi zevkine göre ayarlamak mümkündür 5.
- Söğüşü buzdolabında en az bir saat dinlendirdikten sonra servis etmek önerilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: