Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Söğüş pişirme yöntemleri farklı et türleri ve tariflere göre değişiklik gösterebilir. İşte iki yaygın söğüş tarifi:
- Dana Söğüş Tarifi:
- Malzemeler: 300 gr dana but, 1 küçük kuru soğan, 2-3 sap maydanoz, 1-2 diş kuru karanfil, 1 defneyaprağı, 7 su bardağı su, tuz, karabiber 1.
- Hazırlanışı:
- Dana etini yıkayıp tencereye alın ve üzerine suyu ilave edin 1.
- Harlı ateşte kaynamaya bırakın, su kaynayınca kalan malzemeleri ekleyin ve ateşi kısın 1. Kapağı kapalı olarak et yumuşayana kadar pişirin 1.
- Pişen eti temiz bir bez yardımıyla kurulayın ve mutfak tezgahına serdiğiniz temiz bir tülbentle sarın 1. Üzerine bir ağırlık koyarak servis yapıncaya kadar dinlendirin (en az 3-4 saat) 1.
- Tülbentten çıkardığınız eti ince dilimleyerek servis yapın 1.
- Genel Söğüş Tarifi:
- Malzemeler: 200 gr beyin (kuzu), 300 gr yanak (kuzu), 300 gr dil (kuzu), yarım demet kıyılmış maydanoz, 3 domates, 2 kırmızı soğan, tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber, ince lavaş ekmeği 25.
- Hazırlanışı:
- Beyin, yanak ve dili bir gece önceden haşlayın ve ince ince dilimleyip buzdolabında bekletin 25.
- Ertesi gün söğüş malzemelerini baharat, maydanoz ve tuz ile tatlandırın 25.
- Domatesleri küp şeklinde, kırmızı soğanları da piyazlık doğrayın 25.
- Lavaş ekmeğinin arasına tüm malzemeleri paylaştırın ve rulo şeklinde sarın 25.
- Servis yapın 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: