Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Söğüş, farklı et türlerinden yapılan bir sakatat karışımıdır 13. İki ana çeşidi vardır: kuzu kellesinden yapılan ve tavuk söğüşü.
Kuzu söğüşü yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar:
Malzemeler:
- 200 gr beyin (kuzu) 13
- 300 gr yanak (kuzu) 13
- 300 gr dil (kuzu) 13
- Yarım demet kıyılmış maydanoz 13
- 3 domates 13
- 2 kırmızı soğan 13
- Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber 13
- İnce lavaş ekmeği 13
Yapılışı:
- Beyin, yanak ve dili bir gece önceden haşlayın ve ince ince dilimleyip buzdolabında bekletin 13.
- Ertesi gün malzemeleri baharat, maydanoz ve tuz ile tatlandırın 13.
- Domatesleri küp şeklinde, kırmızı soğanları da piyazlık doğrayın 13.
- Lavaş ekmeğinin arasına tüm malzemeleri paylaştırın ve rulo şeklinde sarın 13.
Tavuk söğüşü yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar:
Malzemeler:
- 1/4 adet mor soğan 2
- 1/2 adet domates 2
- 1 avuç maydanoz 2
- 2 adet haşlanmış tavuk kalça 2
- 1 tutam kekik 2
- 1 tutam kimyon 2
- 1 tutam pul biber 2
- 1 tutam karabiber 2
- 1/2 adet limonun suyu 2
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2
- 1 adet lavaş 2
Yapılışı:
- Soğanı piyaz, domatesi küp, maydanozu ince ince ve tavuğu küp küp doğrayın 2.
- Karışımın üstüne baharatları, tuzu, limon suyunu ve zeytinyağı koyup harmanlayın 2.
- Tüm karışımı lavaşın içine koyup kenarlardan kapatıp kalın dürüm gibi sarın 2.
- Dürümü yağlı kağıda sarıp ortadan ikiye keserek servis edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: