Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Soğanlı meze yapmak için aşağıdaki tarifler kullanılabilir:
- Soğanların kabukları soyulur ve dörder parçaya bölünür 245.
- Katmanları tek tek ayrılarak bir tavaya alınır ve zeytinyağı ile kavrulur 245.
- Yumuşamaya başladığında üzerine şeker eklenerek karamelize edilir 245.
- Rengi dönünce 2-3 yemek kaşığı su eklenir ve tavanın kapağı kapatılıp birkaç dakika pişirilir 245.
- Baharatlar, nar ekşisi, karabiber, pul biber, kimyon ve tuz eklenerek karıştırılır 245.
- Süzme yoğurdun üzerinde servis edilebilir 245.
- Soğanlar ve sarımsaklar soyulur, bir kasede zeytinyağı ve tuzla karıştırılır 35.
- Fırın poşetine alınan soğan ve sarımsaklar, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirilir 35.
- Bir tavaya alınan zeytinyağına baharatlar eklenir ve yağ ısınınca fırından çıkan soğan ve sarımsaklar içine atılır 35.
- Birkaç dakika sotelendikten sonra içine yarım fincan nar ekşisi ve yarım fincan su eklenir 35.
- Ilık haldeki soğan karışımı, süzme yoğurdun üzerinde servis edilir 35.
- Bezirgan mezesi 5:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: